Ronde van Limburg start in Hasselt

Hasselt wordt de komende drie jaar de startplaats van de Ronde van Limburg, die dit jaar plaatsvindt op pinkstermaandag 24 mei. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. De finish ligt zoals de voorbije jaren op de Eeuwfeestwal in Tongeren
De Ronde van Limburg vaart vanaf dit jaar onder de vlag van Flanders Classics. De koepelorganisatie achter klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem slaat voor de organisatie de handen in elkaar met vzw ‘Limburg demarreert’. “Een profwedstrijd in Limburg, dat ontbrak nog op onze kalender”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “We kijken enorm uit naar pinkstermaandag en zijn blij dat stad Hasselt deze klassieker mee zal ondersteunen. Net als in tal van onze andere wedstrijden gaan we nu in de Ronde van Limburg de samenwerking aan met de provinciehoofdstad als startplaats en dat is voor ons een belangrijk engagement dat bijdraagt aan de uitstraling van de wedstrijd.”
Ook in Hasselt is men tevreden. “De Ronde van Limburg kent een rijke traditie”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Die traditie willen we als stadsbestuur onderstrepen. We hopen om samen met Flanders Classics deze klassieker en onze stad als sport- en belevingsstad terug op de kaart te zetten.”
“Met de komst van de Ronde Van Limburg naar Hasselt versterken we onze positie als een echte sportstad”, vertelt ook Hasselts schepen van Sport Habib El Ouakili (RoodGroen+) trots. “Het is een fantastische stimulans voor de wielersport in onze stad. Samen kunnen we deze Ronde van Limburg laten uitgroeien tot een echte klassieker.”
Omwille van de geldende coronamaatregelen wil de organisatie voorlopig niet dieper ingaan op het exacte parcours dat de renners van Hasselt naar Tongeren moet brengen. De organisatie deelt wel mee dat de deelnemers in Tongeren een finale met 3 lokale ronden wacht. De finish ligt zoals de voorbije edities op de licht hellende Eeuwfeestwal in de oudste stad van het land, waar het enthousiasme alvast groot is: “Wij zijn bijzonder verheugd dat we, na een onderbreking van een jaar, opnieuw als aankomststad zullen kunnen fungeren van de Ronde van Limburg”, zegt burgemeester Patrick Dewael (Tongeren.nu). “Onder de nieuwe vleugels van Flanders Classics zal dit fantastische evenement nog meer aan belang winnen. Tongeren is koers en dat gaan we met de editie ’21 van de Ronde van Limburg eens te meer onderstrepen.”

Share