Ronde van Luik is gered

Vorig jaar ging de Ronde van Luik, die voor het eerst in 1962 werd georganiseerd, niet door en dat zal dit jaar ook niet zo zijn. Corona, weet je wel? Enkele maanden geleden kondigde de organiserende club UC Seraing aan dat ze de handdoek voorgoed gooien. Budgettaire problemen maar vooral gebrek aan mankracht deed hen daartoe besluiten.
Maar er is goed nieuws. De Club Cycliste les amis du Haway, de club die de Ardense Triptique al jaren organiseert, heeft beslist om vanaf 2022 de Ronde van Luik nieuw leven in te blazen. Voorzitter Christian Lebeau: “Het zou zonde zijn om zo’n mooie Ronde te laten verdwijnen. Een ronde die jonge wielrenners de kans geeft om zich te ontplooien en te bewijzen in één van de mooiste rittenwedstrijden van ons land met enkele eindwinnaars die tot de verbeelding spreken zoals Roger Swerts, René Martens, Guy Nulens, Bjarne Riis, Stijn Devolder, Johan Vansummeren, Wout Van Aert, om er maar enkelen te noemen.”
“Mogelijk gaat deze rittenwedstrijd weer door in de maand juli van 2022”, vervolgt de voorzitter. “We behouden zoals voorheen het statuur van een interclub in verschillende etappes. Het is nu zaak om partners voor aankomstplaatsen te vinden. We zouden graag alle hoeken van de provincie aandoen. De slotetappe en tevens de koninginnenrit zal allicht aankomen in Soumagne”, niet toevallig de pleisterplaats van club CC Hawy.
(op de foto: Ben Hermans die in 2006 een tijdje de gele trui droeg in de Ronde van Luik)

Share