Rosmeer

Datum: 
1 sep 2019
Categorie: 
nieuw
Toptien: 
  1. Poelmans Bob
  2. Van Mechelen Vlad
  3. Thonnon Senne
verslag: 

Rittenwedstrijden in Italië en vorig weekend in Oostenrijk hebben Limburgs kampioen Bob Poelmans naar een hoger niveau geleid. En dat niveau was al zo hoog. Op een parcours als dat van Rosmeer kon hij dat tot zijn recht laten komen. De andere deelnemers deden wat ze konden maar werden uiteindelijk door Poelmans tot figuranten gedegradeerd. Ze mochten eigenlijk nog blij zijn dat dit talent uit Koersel pas na een twintigtal kilometers al zijn duivels ontbond. Toen demarreerde hij weg uit een eerste groep van een tiental renners. Enkel Vlad Van Mechelen kon zijn wagentje aankoppelen. Niet voor lang want een ronde later moest ook hij zich gewonnen geven. De resterende kilometers haspelde Poelmans in zijn eentje af, elke ronde zijn voorsprong op een achtervolgend drietal vergrotend.
Voor Poelmans was het zijn zesde zege van het seizoen. Bij het overschrijden van de meet wees een respectvol vingertje richting hemel. Deze zege was voor zijn moeke die vorig jaar op dezelfde plaats voor het laatste mee naar de koers kwam.
“Eigenlijk had hij na een zware Ronde van Oostenrijk dit weekend niet willen koersen”, aldus vader Bart. “Maar omdat de benen zo goed voelde wilde Bob het toch. Normaal was hij geselecteerd voor de bekerwedstrijd in Nederhasselt. Maar dat is niet echt een parcours voor hem. Dan liever naar hier. Dit zijn de omlopen waar hij van houdt.