Rutger Wouters

Werd een veelwinnaar

Met acht overwinningen is Timothy Stevens andermaal de Limburgse zegekoning. Maar indien we even zijn Limburgse titel, waar hij niet als eerste over de streep kwam, buiten beschouwing laten, dan deed Rutger Wouters het even goed en dat is toch wel een verrassing.
“Ook voor mezelf”, bekent de leraar uit Beringen. “Twee of drie overwinningen per jaar ben ik gewoon, maar zeven is ook voor mij heel uitzonderlijk en mogelijk lukt me dat ook nooit meer.”
Wouters reed dit jaar 64 wedstrijden en finishte 24 keer in de top vijf en 31 keer in de top tien. “Dan is het niet onlogisch dat je regelmatig wint”, lacht hij. “Bovendien gaat het allemaal veel vlotter wanneer je al een paar koersen gewonnen hebt. Vanaf dan fiets je met veel minder druk rond. Ook was ik tijdens de maand mei heel sterk en heb die conditie toen goed kunnen verzilveren. Ik won toen drie keer op drie weken.”
Hier en daar wordt door sommigen wat smalend gedaan over de kwaliteit van de koersen die hij won. Onterecht want daar zitten toch ook een paar kanjers tussen. En voor iemand die koersen en trainen alleen maar voor en na de dagtaak kan, is dat niet zo evident. “Ik ben vooral fier op die overwinning in Wezembeek-Oppem. Eindelijk ook een grote overwinning. Maar ik hecht ook veel belang aan die zege in Lommel omdat die er kwam na zes opeenvolgende dagen koersen. Jammer dat ik het eindklassement van de euregiocompetitie niet kon winnen maar na zo’n sterk seizoen kan ik dit wel relativeren.”

Share