Sam Lennertz

Kan nog steeds winnen

De mannen van het ‘Vlammend Wiel’, een app-groepje van wielrenners uit Zuid-Limburg die vaak samen op trainingspad trekken,  zijn goed bezig. Zondag won Timothy Stevens immers de Zuid-Kempische Pijl en behaalde Sam Lennertz in Budingen na meer dan twee jaar nog eens een overwinning.
De 25-jarige Lennertz haalde het in een spurt met elf. “De laatste keer dat ik nog eens het zegegebaar mocht maken was begin juni 2013 in Stok-Kortenaken”, herinnert Sam zich. “Toen reed ik nog voor United. De twee daarop volgende jaren presteerde ik onder de vlag van Vastgoedservice ook wel heel goed. Maar omdat ik daar bijna uitsluitende grote wedstrijden en profkoersen reed, was winnen niet aan de orde. Het doet deugd dat het me nu toch weer eens is gelukt. Akkoord, het is maar een zogenaamde kermiskoers. Als je gewoon bent grote wedstrijden te rijden, lijkt voor de buitenwereld zo’n koers winnen een makkie. Maar dat is het zeker niet. Ook in dat soort wedstrijd wordt verdomd hard gereden.”

 

TEIRLINCK

 

Sinds dit seizoen rijdt Lennertz voor het continentale team Veranclassic onder leiding van Willy Teirlinck. “Ik was eigenlijk op zoek naar een team waarin ik waar meer mijn eigen kansen kon gaan dan bij Vastgoedservice”, aldus Sam. “Ik kwam in contact met Teirlinck en het was ook heel vlug geklonken. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik totaal niet op de hoogte was van wat voor een groot coureur Teirlinck in zijn tijd wel is geweest. Hij vertelt heel vaak over vroeger en dan spits ik toch wel mijn oren. Ook tijdens de wedstrijden heb ik heel veel aan hem. Zeker in de koersen waar we met oortjes mogen rijden. Dan merk je dat hij tonnen ervaring heeft en ook een klare kijk heeft op het koersgebeuren.”
Op het eerste zicht lijkt het niveauverschil tussen Vastgoedservice en Veranclassic toch behoorlijk. “Het is natuurlijk anders maar zeker niet minderwaardige”, stelt Sam nadrukkelijk. “Het materiaal is perfect, de omkadering is dik in orde, we rijden een heel mooi programma en we hebben een schitterende ploegleider. En ik voel er me als een vis in het water. De eerste maanden was het natuurlijk wat aanpassen. Toen ik in de Middellandse Zee mijn eerste wedstrijden voor dit team reed, vlotte het niet meteen zoals ik het wilde. Maar dat had vooral met het slecht weer te maken. Nadien raakte ik langzaam maar zeker in mijn ritme en sinds de Omloop van het Waasland ben ik helemaal waar ik wil zijn. Laat de grote wedstrijden maar komen. Dankzij die zege van afgelopen zondag is de ‘goesting’ op meer heel groot.”

Share