Seye vernieuwt tijdrittitel

Guillaume Seye hernieuwt zijn tijdrittitel bij de eliten2. Medefavoriet en zegekaper Rutger Wouters, vorig jaar tweede, moet nu vrede nemen met een bronzen medaille. Het zilver is voor Jari Verstraeten.
Seye legde de 23,1 km af in een tijd van 28min23sec wat een gemiddelde van 48,81km/u betekent. Hij deed daarmee 38sec beter dan Jari Verstraeten en was 42sec sneller dan Rutger Wouters. David Boucher finishte als 7de, Jef Knevels werd 8ste.
Het had geen haar gescheeld of Seye had niet kunnen starten. Tijdens de verkenning reed hij op een wagen in. Zijn fiets brak in twee stukken. Seye moest worden verzorgd maar kwam er gelukkig zonder al te veel kwetsuren vanaf. Alleen was zijn fiets niet meer bruikbaar. Zijn vrouw en ex-renster Tiana Troch ging op zoektocht en vond het team van Quick-Step bereid om hem een fiets te lenen.
“Van 8.30 uur af mocht het parcours worden verkend”, begon Seye het verhaal aan collega Hans Fruyt van HLN. “Rond 8.40 uur had ik drievierde van de omloop verkend. Achter een blinde bocht stond een auto van een seingever midden de straat geparkeerd. Die man was aan het praten met een politieagent. Ik veronderstelde dat het parcours vrij was zoals de organisatie had voorgeschreven. Ik moest kiezen: op de auto rijden, op de agent of op de seingever. Ik raakte de achterkant van de wagen en had ook de seingever mee. Bij de botsing brak mijn tijdritfiets in twee. Mijn schouder kreeg een stevige klap en mijn hand ligt open. Die moet straks in het ziekenhuis worden gehecht.”
(foto van Joeri Deconinck)

Share