Sport en Steun wint Kontich

Het junioresteam van Sport en Steun Leopoldsburg onder leiding van Ruben Wouters, Thomas Peeters en Lander Thyssen hebben de hoog aangeschreven tweedaagse rittenwedstrijd in Kontich gewonnen. Eindwinnaar werd Wout Geerinckx die met de hulp van zijn ploegmaats in de slotetappe de gele trui veroverde.
Wout reed zaterdag in de eerste rit weg met twee Nederlanders: De Vos en Van der Meulen. In een spurt voor de zege moest hij De Vos laten voorgaan. Zondagmorgen stond er een tijdrit op het programma. Niet meteen zijn ding. Geerinckx legde daarin beslag op de 17de plaats maar deed daarmee slechts 8 seconden minder goed dan leider Youp De Vos. Doch Max Van der Meulen, de derde van rit 1, had 10” minder nodig om de 11 kilometer af te leggen en werd de nieuwe leider.
Het beloofde in de namiddagrit bijzonder spannend te worden. De Sport en Steun boys wilde zo graag het geel. Even zag het er niet zo goed uit toen zich een groepje, met daarin onder meer de gele trui, afzonderde. Wouts ploegmaten Bart Liekens, Senne Boeckx en Dré Goelen hebben toen alles gegeven om de kloof dicht te krijgen, waarin ze ook lukten. Even later kon Geerinckx dan zelf meespringen met een groepje van acht renners, zonder de leider. Ze bleven vooruit. Wout werd derde maar vooral de eindwinnaar van deze 57ste Kontichse St.-Martinusprijs.

Share