St.-Lambr.-Herk

Datum: 
15 aug 2021
Categorie: 
jun
Dln: 
33
Toptien: 
  1. Valenti Luke
  2. Leonard Michael
  3. Maes Seppe
  4. Bijnens Joren
  5. Boden Siege
  6. Pollaert Sven
  7. Vanhees Mathias
  8. De Jong Olivier
  9. Bosmans Robbe
  10. Hamacher Leif
verslag: 

Voor hun 50ste verjaardag richtte wielerclub ‘De Bosuil’ een tweedaagse voor juniores in. Ze werden daar helaas karig beloond. Zaterdag kwamen er amper 13 renners opdagen. De overwinning ging naar Lommelaar Senne Goossens. Zondag waren ze met 33, waaronder vier Canadezen waarvan eentje, Luke Valenti, van start tot finish aan de leiding reed en met ruime voorsprong won.
De Canadees Valenti nam zondag meteen na de start alle spanning uit de wedstrijd. Hij sloeg meteen na de start een kloof. De rest heeft hem nooit meer terug gezien. Uiteindelijk was het zijn landgenoot Michael Leonard die eveneens afgescheiden tweede werd. De rest arriveerde op grote afstand.
Zaterdag was er nog minder spektakel. Toen verschenen er slechts 13 renners aan de start. Richt dan maar eens een koers in! Bijna vier maanden mocht er niet gekoerst worden. Renners hunkerden naar competitie. En als hen dan die mogelijkheid geboden wordt, komen ze niet opdagen. Akkoord, er waren zaterdag in ons landje zes junioreswedstrijden. Maar met om en bij de 700 renners in die categorie mag dat toch geen probleem zijn.
Aan de inrichters heeft het zeker niet gelegen. De organisatie was perfect. De omloop staat bekend als mooi en selectief. Bovendien hadden de inrichters voor een mooie premiepot gezorgd waardoor renners die wilden koersen, ondanks dat er dit jaar geen prijzengeld wordt uitgereikt, toch een zakcentje konden meepikken. Akkoord, officieel mogen premies niet (meer). Maar de haan die daar in deze bizarre koerstijden naar kraait mag gerust van een paar pluimen worden beroofd om die daarna op de hoed van de inrichters te zetten.
​Winnaar werd Senne Goossens uit Lommel. De allereerste overwinning voor de tweedejaars junior. Hij maakte deel uit van een vlucht van vier. Daarvan viel in de finale Lucas Van der Veken (neefje van de aanwezige supporter Jurgen Mettepenningen) weg met pech. In een spurt met drie bleek Goossens veruit de snelste. “Blij dat ik voor ik volgend seizoen overstap naar de beloften toch eens kon winnen. Waarom het zo lang heeft geduurd? Ik begon pas twee jaar geleden met koersen nadat ik als voetballer een oogletsel opliep en niet meer herbegon. Ik heb uiteraard wat aanpassing nodig gehad en leergeld moeten betalen. Maar de jongste tijd gaat het goed. Uiteindelijk moet je om te winnen ook wat geluk hebben. Dat had ik een paar weken geleden niet. Toen reed ik in de Ronde van Vlaams-Brabant alleen vooruit toen een jurywagen zich van weg vergiste. Ik volgde hem en toen we terug draaiden werd ik per ongeluk door een ploegleiderswagen aangereden. Gelukkig zonder al te veel averij maar een mogelijke eerste zege glipte me zo wel door de vingers. Maar dat is na vandaag helemaal vergeten.”