St.-Lambrechts-Herk

Datum: 
12 aug 2017
Categorie: 
nieuw
Dln: 
74
Toptien: 
  1. Nys Thibeau
  2. Krinsen Jelte
  3. Del Grosso Bodi
  4. Vergote Diel
  5. Debaele Jorre
  6. Jenkins Nolan
  7. Bourgoyne Lucas
  8. Bertels Lode
  9. Strik Dylan
  10. Maes Juul
verslag: 

Met zaterdag Thibau Nys als winnaar van de nieuwelingenwedstrijd en zondag bij de eliten z/c en beloften winst voor Noord-Limburgers Sander Elen mag wielerclub de Bosuil op een geslaags wielerweekend terugblikken.

De nieuwelingenwedstrijd werd al na goed 15km in de beslissende plooi gelegd toen Thibau Nys (de zoon van) en de Nederlanders Jelte Krijnsen en Bodi Del Grosso de handen in elkaar sloegen. Nys en Del Grosso kennen elkaar. Ze komen elkaar tijdens het veldritseizoen wel eens tegen. Zo werd de Nederlander vorige winter ondermeer 5de in de Koppenbergcross en 3de in Gavere. Maar die Del Grosso doet het ook erg goed op de weg. Zo stond hij op het NK zowel in het tijdrijden (2de) als op de weg (3de) op het podium en heeft hij al een paar mooie overwinningen op zak.
Nys heeft ook al een paar keer op de weg sterk gepresteerd. Gewonnen had hij nog niet. En dat zou tegen die twee Nederlanders ook nu niet makkelijk worden. In de finale demarreerden ze om beurt maar Nys was sterk en counterde telkens. Daardoor viel het vooraan wat stil, waardoor een achtervolgend viertal hen met de meet in zicht nog bijna op de nek viel. “We wisten dat ze op komst waren, maar hadden alles goed onder controle”, aldus Nys na de aankomst nadat hij in een spurt met drie de twee Nederlanders achter zich had gelaten.