Stijn Echelpoels

"De Speeltijd is voorbij"

Dat renners naar een ploeg trekken buiten hun eigen provincie is al lang niet nieuw meer. Dus de transfer van Stijn Echelpoels uit Grobbendonk naar het Limburgs team Sport en Steun Leopoldsburg is niet zo uitzonderlijk. Samen met nog een aantal ploeggenoten en de ploegleiders Herman Giedts en Johan Michiels maakte hij de overstap naar Sport en Steun.
“Mijn vorige ploeg DCM stopte ermee en dus moesten we op zoek naar wat anders”, aldus Stijn. “Ik vond meteen mijn ding bij de club uit Leopoldsburg. Samen met nog enkele clubgenoten van bij DCM maken de de overstap. De ploeg heeft een sterke groep juniores. Hun programma oogt bijzonder mooi en zelf zal ik zeker mijn kansen krijgen om in grote wedstrijden te proefstomen. Als eerstejaars junior zal ik vooral mijn ogen de kost geven. Al hoop ik hier of daar toch ook iets te kunnen presteren in een grote wedstrijd. Liever en toptien in een interclub dan een overwinning in een kleinere wedstrijd. Als zou dat laatste ook wel heel mooi zijn. Als nieuweling ben ik er trouwens nog geen enkele keer in geslaagd om met zegebloemen terug naar huis te keren. Dat is dus al geleden vanuit mijn aspirantenperiode. Wel werd ik vorig jaar twee keer tweede en werd ik toch mooi eindwinnaar van het mediaaneuregioklassement voor nieuwelingen. Dat is een competitie van zes wedstrijden waarvan er drie in Nederlands en drie in Belgisch Limburg.”
In tegenstelling tot de voorgaande seizoen pakt Stijn het vanaf nu wat serieuzer aan. “Voorheen trainde ik zowat op eigen gevoel en naar eigen goeddunken. Nu ik junior word is de speeltijd voorbij en volg ik wat meer gestructureerde trainingsschema’s opgesteld door de ploegtrainer Fred Vandervennet, gewezen kampioen van België marathon. Dit gaat me ongetwijfeld sterker maken. Bovendien kunnen we met Herman Giedts terugvallen op een schitterende ploegleider die in het verleden als jeugdtrainer al zijn strepen heeft verdiend.” Giedts was voorheen al ploegleider bij Olympia Tienen en vorig jaar stond hij aan het roer bij het ter ziele gegane DCM. Als directeur van een basisschool weet hij als geen andere jongeren te stimuleren en te motiveren. Hij is ongetwijfeld een grote aanwinst voor de club Sport en Steun.

Share