Vervenne zelf verrast om eindzege

Het gebeurt niet zo vaak dat Limburgers de Ster van Zuid-Limburg voor juniores domineren. Dit jaar deden twee van onze vaandeldragers dat wel. Zaterdag won Senne Thonnon de proloog in Rutten om in de namiddagrit zijn gele leiderstrui met succes te verdedigen. Zondag pakte Riemstenaar Jonathan Vervenne dat gele kleinood definitief over. 
“Dit is voor mij één van de mooiste Sters uit de geschiedenis”, aldus een tevreder organisator Omer Bovy. “Het weer op zondag heeft daar uiteraard toe bijgedragen, maar ook de parcours van zowel zaterdag als zondag. Het is een ware uitputtingslag geworden met een mooie eindwinnaar.”
Die eindwinnaar is na Jasper Philipsen in 2016 nog eens een Limburger. Voor de slotrit had  proloogwinnaar Senne Thonnon goede papieren. Maar in de slotrit was hij uiteindelijk niet mee met de beslissende vlucht. Vervenne wel. Al is de Riemstenaar daar serieus diep voor moeten gaan. Toen vijf renners een voorsprong van meer dan twee minuten bij elkaar hadden gesprokkeld, werd ik toch wel nerveus”, bekent hij. “Na een fameuze inspanning heb ik die samen met de Deen Wanhdahl kunnen dichten. Gelukkig kreeg ik de volle steun van hem. We reden bijna constant meer dan 50km/u waardoor we het nog vrij vlug mee vooraan zaten.”
Vanaf toen was Vervenne, die op amper 5 seconden van leider Thonnon stond, virtueel leider. “Eerlijk... daar heb ik tijdens de wedstrijd geen moment aan gedacht. Omdat die Deen ook mee was en ik dacht dat hij op maar een paar seconden van mij stond, achtte ik hem de grootste kandidaat op de eindzege. Dat idee bleef me ook nog door het hoofd spelen na de aankomst omdat hij als derde finishte en daardoor bonificatieseconden pakte en ik als vierde niet. En toen ook nog bleek dat Joes Oosterlinck, die ook heel dicht stond, de wedstrijd won en daarmee 10 seconden bonus nam, achtte ik de kans op eindwinst nihil.” Een misrekening in zijn voordeel zo bleek. Want uiteindelijk stonden die twee verder dan hij dacht en werd Vervenne eindwinnaar met een verschil van 3 seconden.
Nog meegeven dat de zaterdagrit in lijn, met aankomst in Koninksem op een massaspurt eindigde en gewonnen werd door de Deen Gustav Lau. Dat eindwinnaar Vervenne volgend jaar belofte wordt en een overeenkomst heeft bij de ploeg van Kevin Hulsmans. Dat Omer Bovy officieel aankondigde dat dit zijn laatste Ster was en over enkele weken zijn zoektocht naar een opvolger afrondt.

Share