Warre Dufour

Warre Dufour stopt met koersen

Nathan Vriens gooide enkele weken geleden de handdoek in de koersring. Nu doet ook zijn leeftijdsgenoot Warre Dufour dat. De tweedejaars belofte uit Lommel vindt dat alle inspanningen ten spijt de resultaten niet zijn wat hij ervan verwachtte. Omdat hij samen met zijn vriendin een nieuwe stap wil zetten en er dan uiteraard  zaad in het geldbakje moet, drong deze keuze zich op.Daarmee verdwijnt een beloftevolle kerel uit het peloton. In de jeugdcategorieën was hij geen veelwinnaar maar kon hij toch vaak zijn voet zetten naast jongens zoals ondermeer Robbe Ghys, Milan Menten, Jari Snyers,… Zij doen het nog altijd voortreffelijk. Bij Dufour stokte het een beetje eens hij belofte werd.
“Na mijn junioresperiode heb ik nooit meer het niveau gehaald dat ik beoogde”, blikt Warre terug op de afgelopen jaren. “Mijn eerst jaar als belofte bleef ik bijna volledig langs de kant nadat er een gezwel in mijn borstkast werd ontdekt. Na tal van bange dagen en nachten bleek het gelukkig niet kwaadaardig. Maar koersen was toen zeker niet aan de orde. Ondertussen had ik het gevoel dat het weg was. Doch ondertussen krijg ik er weer last van tijdens het fietsen. Niet dat het pijn doet of er een gevaar bestaat voor hartfalen, zoals sommigen rondstrooien. Verre van. Koersen is zeker niet verboden. Maar het hindert me waardoor ik niet voluit kan trainen en koersen. Nochtans was ik met heel veel goede moed aan dit seizoen begonnen. Ik had een goede winter achter de rug waarin ik keihard had getraind. De waarden tijdens de testen waren uitstekend. Ik had een prima stage afgewerkt. En toch kwamen de uitslagen er niet. Dan raak je wat ontmoedigd. Je doet er alle voor maar het levert niets op. Wellicht is mijn motor toch iets te klein om het als renner te kunnen maken. En dan moet je conclusies trekken. Omdat ik uitkijk naar een nieuw leven met mijn vriendin en de combinatie werken (Dufour werkt als redder in het zwembad in Lommel nvdr.) en koersen moeilijk is, heb ik gekozen om te stoppen. Of dat definitief is, durf ik uiteraard nog niet zeggen. Ik fiets nog altijd heel graag. Het is nu een week of drie geleden dat ik de fiets nog van stal heb gehaald en ik begin het toch al een beetje te missen. Ik zal ook zeker nog de koersen volgen. Zo ben ik van plan om deze week een paar keer naar de Ronde van Vlaams-Brabant te gaan kijken waar mijn ploegmaats en trainingsmakkers aan de slag zijn. De kans dat ik volgend jaar een vergunning als amateur neem, bestaat. Maar voorlopig houd ik het voor bekeken.”
Over de vraag welke zijn mooiste momenten als renner waren, moet hij niet lang nadenken. “Mijn overwinning in Donk”, antwoordt hij categoriek. “Ik heb nooit veel gewonnen en dan blijft een zege uiteraard bij. Maar ik kies voor Donk omdat het mijn allerlaatste zege is, omdat toen mijn ganse familie aanwezig was en omdat ik die dag superieur was.”

 

Share