Widar net niet op BK-podium

De nieuwe nationale junioreskampioen luistert naar de naam Gauthier Servranckx. De eerstejaars uit Zwevezele was zeker niet de topfavoriet. Hij had immers sinds zijn aspirantenperiode geen enkele wedstrijd gewonnen. Maar na recent een 5de plaats in de Ronde van Vlaanderen en een 13de stek in Luik-Bastenaken-Luik werd hij door sommigen toch als een gevaarlijke outsider bestempeld. En zij kregen gelijk. Servranckx maakte deel uit van een kopgroep van negen die het grootste deel van de wedstrijd domineerde en tot anderhalve minuut voorsprong bij elkaar fietste. Daarbij enkel Tijl Swennen uit Grote Brogel als Limburger. Favoriet Sente Sentjens zag het gevaar, probeerde er nog in zijn eentje naartoe te fietsen, maar mislukte.
Op 25km van het einde kwam het peloton heel dicht en probeerde Servranckx het. Hij kreeg Sil Van Daele mee die in de slotronde de sterkere Servranckx moest laten rijden. Yarno Van Herck probeerde nog tevergeefs het kleine kloofje op de leider te overbruggen. Servranckx haalde het met kleine voorsprong op een groepje van vier dat voor de overige podiumplaatsen spurtte. Kamiel Eeman uit Meerhout en rijdend voor Sport en Steun Leopoldsburg werd tweede. De Limburgse favorieten Widar en Sentjens werden respectievelijk 4de en 10de.
Bij de dames-juniores haalde Anna Vanderaerden het net niet. De dochter van Gert won met overtuiging de spurt van een fel uitgedunde peloton. Maar amper een paar kloktikken eerder was Hélène Hesters, zus van prof Juul, haar vooraf gegaan.
Hesters heeft de titel zeker niet gestolen. De regerende nationale kampioen op de scratch en de achtervolging reed een aanvallende wedstrijd. In volle finale probeerde ze het voor de zoveelste keer. Ze pakte 10”. In de laatste rechte lijn dreigde het peloton haar op de nek te vallen. Maar… de achtervolgingskampioene, die pas een goed jaar geleden de gymnastiekzaal ruilde voor de Gentse velodroom en de fiets,  hield stand.

Share