Widar wint klimkoers net niet

In de klimkoers voor juniores in Herbeumont heeft Jarno Widar andermaal getoond dat hij momenteel bijzonder goed op dreef is. Tijdens het weekend won hij zaterdag in Luxemburg de eerste rit van de Pattonprijs. Een dag later finishte hij daar als tweede. Dat deed hij twee dagen later in Herbeumont nog eens over. De Wellenaar kwam net te laat om zijn ploegmaat Sacha Prestianni nog te remonteren.
Prestianni ontsnapte op 60km van de meet. Terwijl zijn Crabbéploegmaats puik afstoppingswerk verrichtten, liep het Waalse klimmertje woonachtig op de Ben-Ahin tot 2’40” uit. Door een lekke band werd zijn voorsprong gehalveerd. Achter hem zetten vier renners een tegenaanval op met daarbij Jarno Widar. In de spurt vielen de achtervolgers, waarvan Widar zich de snelste toonde, Prestianni net niet meer op de nek voor wie het zijn allereerste zege was. Conditioneel is hij ook meer dan in orde want ook hij finishte tijdens het weekend in Luxemburg twee keer in de top 5.
Pet af voor onder meer ploegleider Danny Vanderaerden die de renners van Crabbé naar al die successen leidt.
Bij de nieuwelingen ging de zege naar Axel Van den Broek. Hij was de sterkste van een kopgroep van zeven met daarbij Aless De Bock uit Hechtel die 5de werd. Achter die kopgroep verbrokkelde het peloton en kon mountainbiker Zander Tielens uit Heusden-Zolder, onlangs 3de op het BK cross-country zich afscheiden om knap als 8ste te finishen.

Share