WK zolder U23

Datum: 
31 jan 2016
Categorie: 
el/bel
Toptien: 
  1. Eli Iserbyt
  2. Adam Toupalik
  3. Quinten Hermans
  4. Thijs Aerts
  5. Clement Russo
  6. Felpe Orts
  7. Gioele Bertolini
  8. Martijn Budding
  9. Sieben Wouters
  10. Daan Soete
verslag: 

Het WK voor beloften was zonder twijfel promotie voor de veldritsport met als grote winnaar onze landgenoot Eli Iserbyt. De student rechten haalde het in een adembenemende sprint van de Tsjech Toupalik die bijzonder sterk was maar de flater van zijn leven maakte door bij het ingaan van de laatste ronde breed armzwaaiend te juichen en zich liet uitbollen niet beseffend dat er nog een ronde te doen was. Eer hij het goed en wel door had, lag hij bijna tien seconden achter op Quinten Hermans en Eli Iserbyt. Toch slaagde die duivelse Toupalik er nog in om weer aan te sluiten bij de twee Belgen en nog voor de zege te sprinten. Hij zette zich van ver op kop maar moest uiteindelijk toch Iserbyt laten passeren.
Een verdiende beloning voor een schitterend seizoen. Zijn eerste als belofte trouwens. Daarmee was hij zowat de jongste deelnemer aan de start. Maar net als bij de dames waar met De Jong de jongste wereldkampioen werd, was dat ook nu bij de heren beloften het geval.
De Limburger Quinten Hermans behaalde brons na een heel sterke wedstrijd. Even kwam hij zelfs alleen aan de leiding. Maar toen al toonde Toupalik hoe sterk hij was door in een flits naar Hermans toe te rijden. Later deed Iserbyt, die de eerste koershelft niet zo goed op dreef kwam, hetzelfde. De twee Belgen maakten er in de slotronde samen met Toupalik nog een thriller van. Een serieuze opsteker voor het Belgisch kamp na de mokerslag van de dag voordien dankzij de gemotoriseerde fiets van Femke Van den Driessche die zelf beweerd dat ze er absoluut geen weet van had zo’n fiets te bezitten. Nochtans meldde een bron van de UCI dat haar naam op de fiets gegraveerd stond.