Zeven nieuwe veldritkampioenen gekroond

Provinciale kampioenschappen zijn voor nieuwelingen en juniores hoogtepunten. Het behalen van die wit-rode trui zorgt altijd voor emotie. Niet alleen bij de renners, maar ook bij de entourage. Ook al hebben zoals dit keer de papa’s ook een goed gevuld palmares. Want dat mag van Andy Vanhoudt, vader van de kersverse junioreskampioen Yenthe, en Jimmy Tielens, papa van nieuwelingenkampioen Zander, gezegd worden.
Twee verwachte kampioen dus. Dat was minder het geval voor Truienaar Quinte Geldhof die de titel bij de eerstejaars nieuwelingen behaalde. Zijn naam stond vooraf op weinige favorietenlijstjes. Al had hij de afgelopen weken op de bijzonder lastige ‘modderparcours’ in Wallonië fraaie resultaten behaald. Zo werd hij derde in Banneux en Malmedy. Ook in Diepenbeek was het stoempen, trekken en sleuren. Spek voor de bek van Geldhof dus.
Dat de titelstrijd bij de tweedejaars nieuwelingen spannend zou worden, werd vooraf verwacht. Nio Vandevorst, Zander Tielens, Neo Tielens en Yoren Vanhoudt zijn elkaar waard. Dit keer was het Zander Tielens uit Heusden die de sterkste bleek. Nadat enkele weken eerder broertje Mathiz kampioen werd bij de aspiranten huisvest de familie Tielens nu twee kampioenen.
Aanvankelijk hielden Nio Vandevorst en Neo Tielens gelijke tred. Maar toen in de tweede ronde Zander Tielens doortrok, moesten ze passen. Enkel de niet-Limburger Dries Tjalle kon mee en won. Voor Zander volstond de 2de plaats om kampioen te worden.
Bij de juniores was vooraf Yenthe Vanhoudt uit Koersel de grote favoriet. Zeker na zijn overwinning van vorige week in Ardooie. Yenthe speelde zijn rol voortreffelijk en won met ruim verschil de wedstrijd.
Eerder op de dag waren er ook kampioenschappen voor de masters. De Titels gingen daar naar Bjorn Houben, Jurgen Janssens, Kristof Vanderheyden en Dirk Mertens.

Share