Zolder

Datum: 
5 jul 2020
Categorie: 
el/bel
Dln: 
156
Toptien: 
  1. Timo Kielich
  2. Toon Stippelmans
  3. Vinny Bzdenga
  4. Anthony Kets
  5. Toon Daniels
  6. Jelle Cant
  7. Diederik Pemen
  8. Elias Vanheel
  9. Senne De Meyer
  10. Stef Rogier
verslag: 

Gewezen nationaal veldritkampioen Timo Kielich heeft de oefenwedstrijd in Zolder op zijn naam geschreven. In een spurt met twee toonde hij zich sneller dan Toon Stippelmans.
Die twee maakten deel uit van een kopgroep van zestien renners die zich al vroeg vormde als gevolg van het voor velen verschroeiend hoge tempo en de strakke wind.

Het was eigenlijk Vinny Bzdenga uit Opglabbeek die als rode draad doorheen de wedstrijd fietste. Die knaap reed bijzonder sterk en van hem hebben we zeker nog niet het laatste gezien. Hij brak de wedstrijd al in de tweede ronde open en legde zo de basis van een kopgroep van tien die dus later werd uitgebreid tot zestien. Daarbij de Limburgers Bzdenga, Kielich, Haex en Boucher. Nationaal kampioen Jelle Mannaerts probeerde nog samen met Toon Daniels en Michiel Hillen naar de kopgroep te rijden. Maar het trio strandde op minder dan 100 meter en werd toen terug opgeslorpt door het peloton.
De kopgroep werd nooit meer bedreigd en na een uitval van andermaal Bzdenga net voor het ingaan van de laatste ronde, gingen Kielich en Stippelmans hun kans. Zij hielden stand en spurtten voor zege die dus naar Kielich ging.