Zolder

Datum: 
13 jul 2020
Categorie: 
dames
Dln: 
37
Toptien: 
  1. Docx Mieke
  2. Scavone Dina
  3. Van Mechelen Gloria
  4. Cant Sanne
  5. Peeters Jinse
  6. Demey Valerie
  7. Evy Roelen
  8. Verhoeven Suzanne
  9. Gielkens Esmee
  10. Kemps Stephanie
verslag: 

Bijna kaapte Dina Scavone in haar eerste wedstrijd na de lockdown de bloemen mee. In de spurt moest de Lommelse enkel haar ploegmaat Mieke Docx laten voorgaan.

Acht dagen geleden werd Mieke Docx in de eerste vrouwenwedstrijd op het Circuit al vijfde. Nu pakte ze dus de overwinning al moest ze zich op het laatste nog serieus reppen om Dina Scavone af te houden.

Docx zette zich van heel ver op kop met Scavone in het wiel. “Het verbaasde me dat ik bij het ingaan van de spurt zo goed vooraan zat”, aldus Dina die pas haar eerste jaar bij de eliten rijdt. Vorig jaar werd ze immers nog nationaal kampioen bij de juniores. En dat ze snel kan spurten is geweten. “Toen ik in zo’n gunstige positie de spurt kon aanvatten, dacht ik wel een kans te hebben. Bedoeling was om zo lang mogelijk in het wiel te blijven van Mieke om er dan in de laatste meters met een ultieme kattensprong over te komen. Dat leek te lukken maar in volle spurt voelde ik de krampen opkomen waardoor winnen niet meer mogelijk bleek.”

De Lommelse junioreskampioene had zich haar eerste seizoen als elite ongetwijfeld anders voorgesteld. “Dat mag je wel zeggen”, stelt ze. “Voor deze wedstrijd had ik dit jaar nog maar één koers gereden. En dat is geleden van in maart. Ondertussen ben ik goed blijven trainen. Zopas ben ik nog met papa in de Vogezen gaan trainen. En in augustus doe ik met de ploeg een stage in Tirol om daarna hopelijk aan het echte werk te beginnen.”

Wat er aan deze toch wel spannend massaspurt vooraf ging was minder begeesterend. Valerie Demey van het CCC-vrouwenteam heeft alvast haar best gedaan om er wat van te maken. Ook Sanne Cant probeerde het een paar keer. Maar wegblijven bleef niet mogelijk waardoor de wedstrijd in een groepsspurt werd beslecht.