Zolder

Datum: 
25 aug 2020
Categorie: 
el/bel
Dln: 
171
Toptien: 
  1. Jochen De Weer
  2. Michael Van Staeyen
  3. Timothy Stevens
  4. Simon Daniels
  5. Robby Cobbaert
  6. Tom Timmermans
  7. Luca De Meester
  8. Maxim Andrieu
  9. Tristan Scherpenbergh
  10. Robbe Ceurens
verslag: 

De koershonger is groot en dat bleek nog maar eens op het Circuit van Terlaemen. Er verschenen 171 eliten z/c en beloften aan de start voor een wedstrijd over 100km. Net zoals tijdens de voorgaande wedstrijden op het circuit lag het tempo weer bijzonder hoog met als gevolg dat weggeraken quasi onmogelijk bleek.
Aanvalspogingen waren er nochtans bij de vleet. Milan Paulus, Jarno Jordens, Kenneth Caethoven, Jenno Berckmoes, Kevin Verwaerst en Sam Van Gansen probeerden het vroeg in de wedstrijd. Vaak is dat op snelle omlopen een goede zet. Als men dan een kloofje kan slaan en goed blijft ronddraaien, kan het wel eens lukken. Maar niet nu. Ze werden na één ronde weer gegrepen. Nadien waren er nog pogingen van ondermeer Breseleers, Vermeer, het trio Sean Bero, Aäron Vervaeke en Kenneth Ceathoven. Allemaal tevergeefs.
Iets voorbij half wedstrijd zette Timothy Stevens de benen eens op spanning. Maar meer dan wat scheurtjes in het peloton, die later weer werden dicht gepolijst leverde dat ook niet op.
Toen op 20km van het einde een sterk groepje met Rutger Wouters, Kenneth Caethoven, Stijn De Bock, Lorenz Van De Wynkele en Niels Trio een kloofje sloegen, leek de beslissing in de maak. Doch alles liep weer samen zodat het uitdraaide op een massaspurt. Die werd gewonnen door Jochen Deweer. Hij haalde het met een banddikte van Michael Van Staeyen. Timothy Stevens werd derde en Simon Daniëls vierde.