Eerste profzege voor Meeus

Vorig jaar sloot hij zijn beloftenloopbaan af met het behalen van de nationale titel. Een trui die hij nooit heeft gedragen maar allicht wel ingekaderd. De Lommelaar versierde een contract bij Bora. Een trui die hij met fierheid en met succes draagt. In zijn eerste maanden als prof werd hij al 3de in Valencia, 4de in Nokere en gisteren andermaal 3de in de eerste etappe van Hongarije. Maar daar heeft hij het niet bij gelaten want in de 2de rit pakt hij uit met een voor hem eerste profzege.

Opstart wielerwedstrijden

Het Overlegcomité kondigde gisteren het zomerplan aan. Indien het aantal ingenomen COVID-bedden op intensieve zorgen blijft evolueren in de richting van maximaal 500, én indien de vaccinatiecampagne volgens plan loopt betekent dit voor de wielersport dat de heropstart van de niet-professionele wedstrijden in 2 stappen zal plaats vinden:

  • vanaf 9 juni 2021 met 100 personen
  • vanaf 1 juli 2021 zonder beperkingen.

De reeds eerder opgestelde protocollen voor de organisatoren in de verschillende wielerdisciplines zullen worden aangepast op basis van de richtlijnen die we eerdaags van de bevoegde ministers mogen verwachten.
​Voor de provinciale kampioenschappen worden nieuwe datums gezocht alsook voor de Belgische kampioenschappen tijdrijden jeugd, juniores op de weg en mountainbike.

GP Vermarc

Dit meldt de site van cycling Vlaanderen: op zaterdag 15 mei 2021 organiseert Vermarc Sport de GP Vermarc. Ook onze regionale selectie, onder begeleiding van coach Dirk Onghena, staat helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven.
De selectie van zeven renners bestaat uit: Tuur Dens, Sander Rietjens, Luca De Meester, Aaron Stockx, Michel Hillen, Kenneth Caethoven en Elias Maris.
Opvallend is dat er vanuit elke Vlaamse provincie één of twee renners werden geselecteerd, met uizondering voor Limburg. 
De deelnemerslijst wordt getopt door Mark Cavendish. Verder staat ook Tim Wellens aan de start en maakt Thibau Nys zijn debuut in het profpeloton op de weg. Om alles veilig te houden zal de aankomst- en startzone afgesloten zijn voor het publiek.

Koersen in Lommel

Provinciaal coach Kevin Hulsmans had gehoopt tijdens de maand maart in het Kristalpark in Lommel koersen te kunnen organiseren. Dat kon helaas om de ons allen gekende reden niet doorgaan.
Maar Kevin beloofde dat hij het opnieuw zou proberen van zodra het opnieuw mocht.
En hij houdt woord.
Zopas maakte hij bekend dat er op zondag 27 juni twee nieuwelingenwedstrijden zullen georganiseerd worden. “Omdat het aantal inschrijvingen voor een wedstrijd gelimiteerd is en we zoveel mogelijk renners de gelegenheid willen geven om te koersen zullen we één wedstrijd voor eerstejaars en eentje voor tweedejaars nieuwelingen organiseren.”
Inschrijvingen kan via de site van Cycling Vlaanderen.

Zet de koers niet plat

58 Vlaamse sportfederaties, 20.000 sportclubs en 1,4 miljoen sporters lanceren open brief aan Overlegcomité en GEMS: "Zet sport niet langer op de reservebank".
Beste leden van het Overlegcomité,
Beste experten,
De sportclubs en -federaties zitten op hun tandvlees. Leden haken af, eisen hun lidgeld terug of willen volgend seizoen geen lidgeld meer betalen. Een deel van de 300.000 vrijwilligers, de broodnodige helpende handen die onze clubs draaiende houden, zegt zijn of haar geliefde club vaarwel. Scheidsrechters en trainers stellen hun eigen jarenlange engagement in vraag. We vragen op het volgende Overlegcomité een belangrijke houvast voor de 20.000 Vlaamse sportclubs en 1,4 miljoen sportende Vlamingen. Haal ons eindelijk van de reservebank. Een exitplan voor corona is niet compleet zonder een prominente plaats voor sport.
Collectieve mentale dip
Elke dag of week een vaste sportafspraak geeft mensen een fysieke én mentale boost. Maar wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven, UGent en VUB naar de impact van corona op ons welzijn, is duidelijk:

Giro d'Italia 2021

Dit is een site die vooral bedoeld is om de Limburgse wielerjeugd een forum te bieden. Sites voor profs zijn er genoeg. Toch willen we (ook omdat er over jeugdwielrennen momenteel weinig te vertellen valt) dit keer de Giro volgen en er vooral onze eigen kijk en mening over geven. Na elke rit geven we een kleine terugblik, gezien vanuit het oogpunt van mezelf, geen kenner maar toch met al 45 jaar wielerervaring. Eerst als renner (of meer pelotonvuller) en daarna als krantenschrijver (met vooral oog voor de Limburgse renners en wedstrijden) die het wielrenner als één van zijn grote hobby's beschouwt en het op de voet volgt. Ook deze Giro dus. 
Je kan via de link in het menu naar onze GIROPAGINA. 

Dan toch geen Ardense Pijl

Zoals Remco Evenepoel uitkijkt naar zijn eerste wedstrijd aanstaande zaterdag, zo ook deden tal van beloftevolle jongeren dat voor de voor velen eerste wedstrijd van het seizoen, namelijk de Ardense Pijl die zondag zou plaatsvinden met start en aankomst in Stavelot. Helaas kregen de organisatoren woensdagnamiddag van de wielerbond een njet.

Koersen in Hasselt geskipt

Traditiegetrouw organiseert Het Vliegend Wiel Rapertingen elk jaar twee jeugdwedstrijden: eentje voor juniores en eentje voor eliten z/c en beloften. Vorig jaar konden die om de gekende reden niet doorgaan. Voor dit jaar staan de wedstrijden op 25 juli en 2 augustus op de kalender ingepland. “Maar ook nu zullen we deze koersen moeten afgelasten”, aldus Karel Froidmont van de organiserende club. Neen, niet omwille van corona want laten we hopen dat er tegen die tijd toch weer mag gekoerst worden. Maar nu kunnen onze wedstrijden niet doorgaan omdat we geen parcours hebben.

Pagina's