Arne Tureluren

"Draag ik verkeerde truitje?"

Net als voor Namen werden er nu ook weer voor de wereldbeker in Zolder van aanstaande zaterdag met Quinten Hermans, Laura Verdonschot en Timo Kielich drie Limburgers geselecteerd. Dat hadden er vier kunnen zijn. Afgaand op zijn prestaties van de jongste weken verdient ook Lummenaar Arne Tureluren een selectie. Helaas werd het voor hem net niet.

Arne woont op amper vijf kilometer van het parcours in Zolder. Hij kent het dus als zijn broekzak. Helaas mag hij op tweede kerstdag niet deelnemen. “Daar ben ik heel erg in ontgoocheld”, aldus Arne. “Ik had er echt wel op gehoopt. Afgaand op mijn prestaties was dat gerechtvaardigd."
Dit kunnen we alleen maar beamen: 12de in Gieten, 19de in Hamme, 10de in Essen, 6de in Overijse, 15de in Francorchamp en vorige zaterdag 10de in Antwerpen. Daar zijn er in de selectie die minder kunnen voorleggen.
“Daar mag ik best fier op zijn”, meent de Lummenaar terecht. “Zeker omdat mijn seizoen alles behalve goed begon. Tijdens de wedstrijd in Gieten kwam ik ten val en bezeerde daardoor mijn knie die nadien ontstak. Daardoor moest ik vijf weken langs de kant blijven. Ik kon tijdens die periode amper fietsen. In het beste geval ’s morgens een half uurtje op de rollen en ’s avonds ook nog eens. Nadien kon ik die frequenties lichtjes opdrijven. Eens de knie helemaal genezen ben ik weer keihard gaan trainen. Ik stond er zelf van te kijken dat ik zo snel weer goede resultaten behaalde. Ook in de grote wedstrijden. En dan ga je uiteraard hopen op een selectie. Eigenlijk deed ik dat vorige week al voor de wereldbeker in Namen. Te meer omdat coach Rudi De Bie via de provinciale coach Eddy Ponet halvelings had laten verstaan dat hij heel tevreden was over mijn prestaties, dat hij me al een paar keer had opgenomen in zijn voorselectie –wat dat ook moge betekenen- en wachtte op bevestiging. Dat hij in Namen koos voor een Waal (de 19-jarige Loic Hennaux nvdr.) die door mezelf toch wekelijks op meer dan een minuut wordt gereden, was zuur maar begrijpelijk. Dan maar verder hopen op Zolder, maakte ik mezelf wijs. Doch weer niets. Blijkbaar presteerde Stijn Caluwe in de ogen van de coach beter. Ik heb niks tegen die jongen. Verre van trouwens en ik ben zelfs blij voor hem. Maar zonder grootsprakerig te zijn, mag ik toch zeggen dat mijn resultaten een stuk beter ogen. En wat men voor een Waal voor de wereldbeker in Namen kon doen, kan blijkbaar niet voor een Limburger in Zolder.”

Tenzij de cross van Antwerpen van afgelopen zaterdag de doorslag heeft gegeven? Daar werd Caluwe achtste en Tureluren tiende. “Rudi De Bie heeft daar ongetwijfeld gezien dat ik pas door een val in de laatste ronde het moest afleggen van Caluwe. Neen, ik denk eerder dat zijn BKCP-truitje de doorslag heeft gegeven. Dit was voor mij de laatste kans om eens geselecteerd te worden. Ik ben laatstejaars belofte. Ons land mogen verdedigen op een boogscheut van thuis, zou een mooie bekroning geweest zijn voor het harde werk. Het mag helaas niet zijn.”

Share